logo lichtblauwebg
Dirk Battheu & Etchel Mens


+32 (0)57 36 46 11 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties pas definitief na telefonische bevestiging.
FR EN Google+

Nieuws

Kerstmenu

Op kerstdag serveren wij enkel ons menu en mits reservatie (aanvang 12u30)
 
Voorgerecht
Gemarineerde en gebakken St. Jacobsvruchten met een creme van aardpeer, gepocheerd kwarteleitje en duxelles van champignons en Kalfswang
Tussengerecht
Grietfilet in kruidenkorst met een wonton van garnalen in een nage van Koningscrab, winterkruiden en paarse kool
Hoofdgerecht
Rundsfilet gevuld met gekonfijte sjalot, cassoulet van wintergroenten, rosti-aardappel en kalfsjus met morilles
Nagerecht
Tartelet van appel en een creme van caramel, appelbeignet en parfait vanille

 

Prijs per persoon: 95 euro (incl. Aperitief Maison, passende wijnen, waters en koffie of thee)

 

 

Oudejaarsmenu & Nieuwjaarsmenu

Op Oudejaarsavond serveren wij enkel ons menu en mits reservatie (aanvang 19u30)
 
Voorgerecht
Tartaar van Rundsfilet met ganzenlever, carpaccio van gekonfijte rode biet, creme van bloedworst en vinaigrette van Balsamico en appelstroop
Tussengerechten
Op z'n vel gebakken wilde Zeebaars met een blanquette van schorseneren, aardpeer en knolselder, winterpostelein en haverwortel
Cappuccino van Zeevruchten en zachte curry met St. Jacobsvruchten, langoustine, platte Zeeuwse oester en waterkers
Hoofdgerecht
Kalfsfilet met gestoofde groene kool en buikspek, gekonfijte wintergroenten, fondant aardappel en kalfjus met sjalotjes
Nagerecht
Krokante Mille feuille van bittere chocolade, chibouste van rode vruchten, espuma van Cassis en crumble van pistache
Om middernacht toasten wij met Champagne op het nieuwe jaar!
 
Prijs per persoon: 125 euro (Apertitief Maison, passende wijnen, mineraalwaters en koffie/thee, Champagne om middernacht)
 
Nieuwjaarsdag aanvang 12u30- enkel menu, mits reservatie
Prijs per persoon : 95 euro-4 gangenmenu -enkel 1 tusssengerecht
(Aperitief Maison, passende wijnen, mineraawaters en koffie/thee)

 

 

Oosters Menu

Elke vrijdagavond in november en december (t/m 23 dec) serveren wij weer een Blauwers Huys menu 'Oriental Style'

Menu is per tafel en mits reservatie

 

Voorgerecht

Gestoomde Zeebaars met limoensaus en salade van geroosterde bloemkool, boontjes & sesam en pompoenpitjes

 

Tussengerecht

Coquilles met een mousseline van zoete aardappel, gember en wortel met crispy Pancetta

 

Hoofdgerecht

'Bahn Khoai' oftewel 'Happy Pancake'
Gevulde  Vietnamese pannenkoek met groenten, garnalen, tauge en varkensvlees, geserveerd met gebakken rijst

 

Nagerecht

Pisang Goreng met een parfait van vanille en espuma van kokos vergezeld van kruidige Chai tea Latte
50 euro per persoon (excl. dranken)

 

 

 

nieuws

 

 

Wat hebben wij dit najaar nog meer voor u in petto?

Vergeet naast ons Oosters Menu ook onze Wildsuggesties niet!

 

 

Tijdens de feestdagen zijn wij geopend op Kerstdag, Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag (mits reservatie).

Op deze dagen serveren wij telkens een speciaal menu, enkel op reservatie.

 

Binnenkort ook Dirk's Casual Cooking

Casual traiteurgerechten 'Blauwers Huys style' te verkrijgen (vanaf 10 personen),

af te halen en heerlijk genieten bij u thuis.

 

 

En uiteraard serveren wij elke weekdag een LUNCHMENU (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) aan 30 euro

Smakelijke groet, Dirk en Etchel

     

                                                                  Momenteel zijn wij op zoek naar leuke, gemotiveerde collega's in de keuken, zaal en schoonmaak

 Interesse? contacteer ons www.tblauwershuys.be

Blijf op de hoogte van ons nieuws en schrijf je hier in:

Over ons

TPL_SUBTITLE_OVER_ONS
"Genieten smaakt naar meer", zegt men en dat is juist hetgeen waar we naar streven.
"Ongecompliceerd, authentiek en vooral tijdloos genieten".
  •  
    DSC 0001

    Met veel enthousiasme stropen wij de mouwen op om onze droom te verwezenlijken in het West-Vlaamse land. Wij heten u natuurlijk van harte welkom in ons restaurant 't Blauwers Huys.

  •  
    DSC 0004

    Wij serveren maandelijks afwisselend een gastronomisch 3 of 4 gangenmenu en van woensdag t/m vrijdag serveren wij een lunchmenu en onze seizoenssuggesties.

  •  
    Sample image

    Daarnaast verzorgen wij graag uw feesten, vergaderingen en traiteurdiensten.

    Graag zien wij u binnenkort.
    Dirk en Etchel

  • Maandmenu

    TPL_SUBTITLE_MAANDMENU

    DSC 0038

    Voorgerecht

    Filet van Dorade,  in de oven geroosterde bloemkool, boontjes, zaden en curry, crême van pastinaak en blanke boter met citroen

    *Tussengerecht

    Gebakken St-Jacobsvruchten met een mousseline van aardappel en karnemelk, gerookte paling, winterpostelein en kruidenolie

    DSC 0098

    Hoofdgerecht

    Gebakken Fazant en Ganzelever met gestoofde groene kool en spekjes, knolselder, geconfijte biet, fondant aardappel en wildsaus met calvados

    Nagerecht

    Genoise met een mousse van donkere chocolade, parfait van vanille, espuma van advocaat en caramel

    Bovenstaand menu vanaf zaterdag 3 december

     

     

     

     

     

    DSC 0017 liggend

    Prijs

    50 euro - 3 gangen

    supplement aangepaste wijnen 15 euro

    60 euro - 4 gangen met tussengerecht

    supplement aangepaste wijnen 20 euro

    * Indien u graag opteert voor het tussengerecht als voorgerecht: 5 euro supplement

    DSC 0085 liggend

    Assortiment Kazen

    8,50 euro supplement

    Kazen in plaats van dessert 5 euro supplement

    Menu per tafel

    Om u beter te bedienen, vragen wij u vriendelijk om een eenvormige menukeuze bij gezelschappen van 6 personen

    Lunchmenu en suggesties

    TPL_SUBTITLE_LUNCHMENU_EN_SUGGESTIES

    Seizoenssuggesties

    Wij werken met dagverse producten, prijs en beschikbaarheid afhankelijk van marktaanbod.Voedsel allergieen en of speciale dieten, gelieve op voorhand aan ons bekend te maken

    Voorgerechten

    • Gebakken Ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes en Calvados
    • Tartaar van Zeebaars op een carpaccio van knolselder, boschampignons, aubergine en een creme van haringcaviaar
    • Gebakken St-Jacobsvruchten met gestoofd witloof, aardpeer en blanke boter met vanille
    • King Crab in kruidenkorst, blanke boter met tomaat en sjalot

    Hoofdgerechten

    • King crab in kruidenkorst, blanke boter met tomaat, sjalot en gestoomde rijst
    • Gebakken Hertenfilet met zijn ragout, winterwortel, gekonfijte groene kool, fondant aardappel, peertje in rode wijn en wildsaus met veenbessen
    • Hazerug 'Arlequin'
    • Op de graat gebakken Tarbot met gestoofde groenten en dijonaise saus
    • Rundsentrecote met seizoens groenten, pommes pont neuf en kalfjus met rode wijn
    • Rundsentrecote ‘Rossini’

    Lunchmenu

    Wij serveren elke weekdag een lunchmenu volgens de Chef aan 30 euro pp.
    (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert)

     

    Contact

    TPL_SUBTITLE_CONTACT

    't Blauwers Huys is open van woensdag t.e.m/ zondagmiddag voor lunch vanaf 12u en diner vanaf 18u30. Zaterdag vanaf 18u30.

    Zaterdagmiddag, zondagavond, maandag & dinsdag gesloten, behalve voor groepsreservaties.

    Uw reservatie is enkel definitief na telefonische bevestiging.

    • Please use a REAL email address so that we can get back to you.

    Route

    TPL_SUBTITLE_ROUTE