logo lichtblauwebg
Dirk Battheu & Etchel Mens


+32 (0)57 36 46 11 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties pas definitief na telefonische bevestiging.
FR EN Google+

Herfst 2019

TPL_SUBTITLE_HERFST_2019

EINDEJAARS MENU'S

 

HIERONDER ENKELE AFHAALGERECHTJES 'KEEP IT SIMPLE'

- Halve Kreeft 'bellevue' Klassiek (Halve kreeft-sla-tomaat-ei-komkommer-knolselder-coctailsaus) 2O euro

- Gebakken Ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes in een kalfjus met Calvados 19 euro

- Stoverij van Kalfswangetjes en fijne groentjes in Queue de Charrue met ganzenlever en krielaardappeltjes 22 euro

- Ovenschotel van Kabeljauw, Camembert, courgette, tomaat en look met een mousseline van aardappel in kruidenkorst  22 euro

Gelieve uw bestelling door te geven voor 20 december (057 36 46 11 of info@tblauwershuys.be)

Alvast bedankt

 

Kerstmenu 25 december 2019

Tartaar van Zeebaars en Rivierkreeftjes 'Oriental Style', avocado, pastinaak en crême van soja

Filet van Zeetong met een mousseline van aardappel en karnemelk, waterkers en een jus van mosseltjes

Kalffilet en krokante Zwezerik met gestoofde knolselder en schorseneren, jonge wortel, gekonfijte sjalot en kalfjus met rozemarijn

Blanc Manger van Platte kaas en vanille, chutney van mango, crumble van amandel en pistache ijs

Prijs per persoon: 95 euro

Inclusief aperitief Cava, passende wijnen, mineraalwaters en koffie/thee

 

Menu Oudejaarsavond 31 december 2019

Toast Kannibaal van Kalf en Kreeft, chutney van pompoen, appel en balsamico

Coquilles St Jacques met beukzwammen, cherry tomaat en paksoi in een lichte bouillon van kokos, citroen en gember

Filet van Zeebaars met een risotto van groene kruiden, escargots, look en blanke boter

Hertfilet 'Rossini' met boschampignons, crême van knolselder, fondant aardappel en kalfjus met Porto

Blanc manger van platte kaas en vanille, gekonfijte mango, crumble van amandel en pistache ijs

Prijs per persoon 130 euro

inclusief aperitief Cava, passende wijnen, mineraalwaters, koffie/thee

Om middernacht toasten we met een glas Champagne op het nieuwe jaar

 

Nieuwjaarsmenu 1 januari 2020

Filet van Zeebaars met een risotto van groene kruiden, escargots, look en blanke boter

Coquilles St Jacques met beukzwammen, cherry tomaat en paksoi in een lichte bouillon van kokos, citroen en gember

Hertfilet 'Rossini' met boschampignons, crême van knolselder, fondant aaardappel en kalfjus met Porto

Blanc manger van platte kaas en vanille, gekonfijte mango, crumble van amandel en pistache ijs

Prijs per persoon 95 euro

inclusief aperitief Cava, passende wijnen, mineraalwaters, koffie/thee

 

 

 HERFST-WINTER MENU

 

Gebakken Gamba's met gestoofde prei en kruidenboter

-----

Zeetong  met gestampte aardappel, jonge spinazie en een blanke boter met fijne groentjes

of

Hazenrug 'arlequin' met witloof, knolselder en stoemp van spruitjes

-----

Tiramisu

Prijs per persoon exclusief dranken 40 euro    -   enkel op woensdag/donderdag/vrijdag

 

 

3 - 4 - 5 GANGEN MAANDMENU

scroll verder naar beneden om ons 3-4-5 gangen maandmenu na te lezen

 

LUNCH MENU

Wekelijks 3 gangen lunchmenu aan 34 euro exclusief dranken

(woensdagmiddag/donderdagmiddag/vrijdagmiddag)

Terug te vinden op sociale media (facebook/instagram)

 

VERLOF

Wij zijn gesloten op

-  woensdag 4 december

- 26-27-28-29 december

- 2-3-4-5 januari

1-2 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Blijf op de hoogte van ons nieuws en schrijf je hier in:

Over ons

TPL_SUBTITLE_OVER_ONS
"Genieten smaakt naar meer", zegt men en dat is juist hetgeen waar we naar streven.
"Ongecompliceerd, authentiek en vooral tijdloos genieten".
  •  
    DSC 0001

    Met veel enthousiasme stropen wij de mouwen op om onze droom te verwezenlijken in het West-Vlaamse land. Wij heten u natuurlijk van harte welkom in ons restaurant 't Blauwers Huys.

  •  
    DSC 0004

    Wij serveren maandelijks afwisselend een gastronomisch 3 of 4 gangenmenu en van woensdag t/m vrijdag serveren wij een lunchmenu en onze seizoenssuggesties.

  •  
    Sample image

    Daarnaast verzorgen wij graag uw feesten, vergaderingen en traiteurdiensten.

    Graag zien wij u binnenkort.
    Dirk en Etchel

  • Maandmenu

    TPL_SUBTITLE_MAANDMENU

    DSC 0038

    Voorgerecht

    Gebakken Tongfilet met gestampte charlotte aardappel en groene olijven, knolselder, shi-ta-ke en hollandse saus

    *Tussengerecht

    Zeebaars met een crème van pastinaak, jus van palourdes, look, jonge ui en fijne groenten

     

    DSC 0098

    Hoofdgerecht

    Filet van Fazant met een ragout van linzen, groene kool, chorizo en peterselie, crème van butternut en stoemp van spruitjes

    Nagerecht

    Gekarameliseerd verloren brood met vanilleijs en appelstroop

     

    ***** extra tussengerecht 5 gangen 65 euro

    Sint jacobsvruchten met gestoofd witloof, dashi, appel en andijvie

    Bovenstaand maandmenu vanaf zaterdag 19 oktober

     

     

     

     

     

     

     

     

    DSC 0017 liggend

    Prijs

    50 euro - 3 gangen

    supplement aangepaste wijnen 15 euro

    60 euro - 4 gangen met tussengerecht

    supplement aangepaste wijnen 20 euro

    * Indien u graag opteert voor het tussengerecht als voorgerecht: 5 euro supplement

    DSC 0085 liggend

    Assortiment Kazen

    9,50 euro supplement

    Kazen in plaats van dessert 6 euro supplement

    Menu per tafel

    Om u beter te bedienen, vragen wij u vriendelijk om een eenvormige menukeuze bij gezelschappen van 6 personen

    Lunchmenu en suggesties

    TPL_SUBTITLE_LUNCHMENU_EN_SUGGESTIES

    Seizoenssuggesties

    Wij werken met dagverse producten, prijs en beschikbaarheid afhankelijk van marktaanbod.Voedsel allergieen en of speciale dieten, gelieve op voorhand aan ons bekend te maken

    Momenteel werken wij met een 3-4-5 gangen maandmenu - Rentree menu - lunchmenu

     

     

     
     

     

     

    Lunchmenu

    Wij serveren elke weekdag een lunchmenu volgens de Chef aan 34 euro pp.
    (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert)

     

    Contact

    TPL_SUBTITLE_CONTACT

    Uw reservatie is enkel geldig na telefonische of geschreven bevestiging van ons.

    Openingsuren

    TPL_SUBTITLE_OPENINGSUREN

    Openingsdagen

    Woensdagmiddag - Donderdagmiddag - Vrijdagmiddag/avond - Zaterdagavond - Zondagmiddag

    Woensdagavond en Donderdagavond op reservatie enkel vanaf 6 Personen vanaf de maand september tot en met juni

    (tijdens de maanden juli en augustus zijn wij open op woensdagavond en donderdagavond)

    Sluitingsdagen

    Maandag - Dinsdag - Zaterdagmiddag - Zondagavond met uitzondering van groepsreservaties.

    Openingstijden

    Lunch/middag vanaf 12 uur

    Avond vanaf 18u30

     

     

    Route

    TPL_SUBTITLE_ROUTE